Поляки готові до скасування віз для українців, але бракує інфраструктури

2762 1
90% українців, які перетинають пункти пропуску у Львівській області, користуються правом малого прикордонного руху. Цим громадянам не потрібні візи. Про це в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу повідомив начальник управління організації митного контролю Львівської митниці Державної фіскальної служби України Андрій Тодощук.
Фото: 032online.com

Фото: 032online.com

 “Лише 10% з тих, хто перетинає кордон, мають візи. Тому скасування візового режиму не змінить ситуацію на пунктах пропуску”, - каже начальник управління організації митного контролю Львівської митниці Державної фіскальної служби України Андрій Тодощук. За його словами, поляки вже готові до скасування візового режиму для українців. Вони готові працювати з українськими митниками в одному приміщенні, як це було під час «Євро-2012». А щоби не було черг, треба дотримуватися звичайних правил співжиття в суспільстві.

“Якщо на зупинку, де чекає сотня пасажирів, прийде трамвай, то всі вони одночасно в нього не сядуть. Що більше буде дверей, що більше люди будуть ввічливими і пропускатимуть дітей і жінок, тим швидше трамвай наповниться. Так ось, на кордоні Польщі і Німеччини, коли ще були кордони, на кожні 25 кілометрів були пункти пропуску. У нас же до останнього моменту – 90 кілометрів. А зараз – 70 кілометрів”, - каже Андрій Тодощук.
Крім того він зауважив, що поганою є дорожна інфраструктура на території України. 

“Під’їхали до Краківця, бачимо велике скупчення, можна проїхати в Грушів-Будомеж, але там немає дороги. Під’їхали до Рава-Руської, бачимо скупчення. Давайте проїдемо ще. Але там не те, що нема дороги, там люди перекривають дорогу. В Белзі так само немає дороги. Ну і ми свідомі того, що коли держава воює, їй важко надавати кошти на облаштування пунктів пропусків”, - вважає митник.

За його словами, якщо порівнювати українські пункти пропуску з польськими, то там – найсучасніше устаткування, там недавно закінчили реконструкцію. А в Україні реконструкція в Шегині-Медика була до Олімпіади 1980 року. Після того зробили лише незначні доробки.

 


Читайте також:
4 Грудня, 2014 10:03
Володимир тоді нехай візи видають на максимальний термін !!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!