Поляки протестуватимуть на кордоні з Україною. Оновлено

9898 0
Протести заплановані у трьох пунктах пропуску, що межують із Львівщиною.
Фото умовне

Фото умовне

У Державній прикордонній служби України попереджають про можливі затримки у перетині українсько-польського кордону через заплановані акції протесту. Зокрема, протести мають бути у трьох пунктах пропуску, що межують із Львівщиною.

«За інформацією прикордонної варти Республіки Польща, на українсько-польському кордоні, заплановано акції протесту. 2-3 лютого – на під’їзних дорогах до пунктів пропуску «Корчова – Краківець», «Медика – Шегині» та 2 лютого на під’їзній дорозі до пункту пропуску «Хребене – Рава-Руська» зі сторони Польщі», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як українці можуть виїхати за кордон на лікування. Пояснення

Ці заходи можуть вплинути на рух транспорту, що перетинатиме державний кордон, тому прикордонники радять врахувати їх при плануванні своїх поїздок.

Спершу, за даними джерела УП, жителям прилеглих до кордону з Україною населених пунктів Польщі не подобається надмірний рух транспорту, тому вони мають намір блокувати рух на в’їзд до країни, аби таким чином привернути увагу до цього питання. Однак, як пізніше повідомило видання AgroPolska, протестують фермери. Причина в тому, що українське зерно нібито обвалило внутрішні ціни в Польщі, і вони змушені працювати собі у збиток. Деякі переходи почали блокувати ще з 10:00.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!