Поляки створили настільну гру про оборону Львова: 5 цікавих фактів

3360 0
Польський Інститут національної пам'яті випустив нову настільну гру «Сімка. Оборона Львова», присвячену 95-й річниці «героїчної оборони Львова в 1920 році від більшовиків». 28 червня відбудеться офіційна презентація гри.
Фото: yellowglasses.com.ua, radiopolsha.pl

Фото: yellowglasses.com.ua, radiopolsha.pl

1. Розробник гри Кароль Мадай пояснює, що у грі «Сімка» зображено польсько-більшовицьку битву. Один із гравців керує Конармією Будьонного, інший обороняє Львів.

2. У грі відображено різницю сил: якщо у першого гравця 10 радянських полків, то у другого – тільки 3 літаки, а вся гра відбувається на мапі львівських околиць.

3. До гри додаються освітні матеріали польською, англійською та українською мовами.

4. У битві, яка проходила з 11 по 18 серпня 1920 року, брали участь польські та американські льотчики 7-ої ескадрильї ім. Костюшка, які відбили атаку сильної сімнадцятитисячної першої Кінної армії Семена Будьонного. 16 пілотів, скидаючи бомби на радянську кавалерію, зупинили всю армію, не дозволяючи форсувати мости і броди.

5. 18 серпня більшовики відступили від Львова, так і не захопивши його, що, за словами автора гри, значно вплинуло на перемогу поляків над більшовиками в серпні 1920 року.

Джерело: "Польське радіо"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!