У Львові пройде щорічний Фестиваль Писанок. Оновлено

2384 0
У Львові розпочалось свято, яке перетворює місто на музей просто неба. У ньому беруть участь художники і майстри народного промислу всієї країни.
фото: persha.kr.ua

фото: persha.kr.ua

Уже традиційно у передвеликодній час у Львові відбувається Фестиваль Писанок, своєрідний арт-проект, у рамках якого відомі митці, аматори, юні майстри, громадські діячі, молодіжні рухи створюють унікальні роботи у формі Писанки, де кожна робота – це ідея, мрія та історія.

З 14 квітня на пл. Музейній у Галереї мистецьких писанок буде презентовано авторські півметрові писанки, які створено спеціально до Фестивалю. До 14 квітня писанки буде розміщено у  закладах міста.

У  Галереї писанок поряд  із експозицією діятиме і Великодня арт-майстерня. Усі охочі, дорослі і діти, зможуть взяти  участь у майстер-класах створення свічок ручної роботи та зробити собі писанку.

Також у рамках фестивалю писанок реалізують арт-проект тканої писанки. Проект є досить символічним, адже ткацтво і писанкарство займають чільне місце в побуті українського народу. Творитимуть мистецьку писанку митці Дитячої школи народних мистецтв протягом Страсного тижня на пл. Музейній. На Великдень писанку буде презентовано у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський Гай», де мешканці та гості міста зможуть досхочу милуватися  Великодньою красунею.

Деталі на сайті


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!