Помаранчева зона на Львівщині, пересадка печінки малюку та запобіжний захід Порошенку. Головне

3357 0
Коротко розповідаємо про важливі події минулої доби.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Через збільшення кількості хворих із коронавірусом Львівщина переходить у помаранчеву зону карантину. Динаміка рівня госпіталізацій уже перевищила показник. Це свідчить про те, що Львівщина наближається до червоної карантинної зони.

Читайте також: Важливо, щоби вірили батьки. Репортаж із ковідного відділення для дітей у Львові

Однорічному малюку вперше в Україні трансплантували печінку від посмертного донора. Унікальну операцію виконали в Львівській міській дитячій лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, 12 січня. Орган для цього вперше транспортували гелікоптером із Вінниці.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід п'ятому президенту України Петру Порошенку у справі про закупівлі вугілля з окупованих територій у вигляді особистого зобов'язання. У грудні 2021 року Петрові Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу.

Читайте також: Ми можемо не любити Зеленського чи Порошенка, але чи любимо Україну? Мирослав Маринович про пост-майдан

Уряд розширив дію програми «єПідтримка». Зокрема, з 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть за Covid-тисячу придбати ліки. Також Кабмін скоротив термін дії Covid-сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу з 365 днів (один рік) до 270 днів (9 місяців).

Президент України Володимир Зеленський закликав громадян не панікувати на тлі можливого повномасштабного російського вторгнення та скупчення тисячних військ на кордоні з нашою державою. Таку ситуацію називає засобом ворожого тиску на Україну, щоб послабити її та примусити до поступок.

Читайте також: Історія найдавнішої криниці Львова, яку на Водохреща наповнюють святою водою

Найбільший лоукостер Європи Ryanair анонсував запуск 13 нових маршрутів із чотирьох аеропортів України в літньому розкладі 2022 року. Найбільше нових напрямків отримає Львів – 6.

До Львова гелікоптером доправили жінку, у якої різко підвищився артеріальний тиск. У пацієнтки відбулась афазія – втрата мовлення через ураження мовних центрів кори головного мозку, а потім вона не змогла рухати нижньою кінцівкою.

На Львівщину йде похолодання. Найближчі дні залишатимуться вітряними та з хуртовинами і ожеледицею. На початку наступного тижня буде відчутне суттєве зниження температури, вночі очікується 10-15, а місцями до 18-20 градусів морозу.

Вдалого дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!