Помер футболіст та легенда «Карпат» Роман Покора

2654 0
Видатному вихованцю львівського футболу Роману Покорі було 73 роки.
Фото: ФК Олександрія

Фото: ФК Олександрія

Учора, 8 березня, на 74-му році життя перестало битися серце одного з найвідоміших львівських та українських фахівців футболу, тренера, колишнього півзахисника «Карпат» Романа Покори. Останні роки він мав проблеми зі здоров’ям і закінчив свій життєвий шлях у лікарні, повідомив на своїй стоірнці у Фейсбук колишній перссекретар львівських «Карпат» Юрій Назаркевич.

Читайте також: Українська збірна з футболу зіграє у Львові матчі відбору на Чемпіонат світу 2022

Роман Покора був важливою фігурою у Карпатах, провівши за львівський клуб 191 матч, екс-півзахисник допоміг «левам» тріумфувати у Кубку СРСР-1969.

Довідково

Роман Покора народився 22 лютого 1948 р. у Зборові Тернопільської області. Вихованець львівського футболу. Амплуа – півзахисник.

Кар’єра в «Карпатах»: 1966-1973 рр. дебютував 12-го травня 1966 р. у матчі проти харківського «Авангарда».

Загалом у складі «зелено-білих» у чемпіонатах СРСР зіграв 172 матчі, забив 11 голів. Майстер спорту СРСР. Володар Кубка СРСР 1969 року. Переможець першої союзної ліги 1970 року. Працював тренером «Карпат» у 1991 році.

Окрім «Карпат» грав за команди «Металіст» Харків – 1975-1976 рр. (37 матчів, 4 голи) та «Спартак» Івано-Франківськ – 1977-1978 рр. (96 матчів, 19 голів).

Тренував команди «Зоря» (Бєльци, Молдова), «Скала» (Стрий), «Волинь» (Луцьк), «Карпати» (Мукачево), «Гетьман» (Замосць, Польща), «Полісся» (Житомир), «Галичина» (Дрогобич), «Поліграфтехніка» (Олександрія), «Нива» (Вінниця), СК «Миколаїв», «Сімург» (Закатали, Азербайджан), «Енергетик» (Бурштин), «Геліос» (Харків).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!