Помер легендарний композитор Мирослав Скорик

2979 0
13 липня Мирославу Скорику виповнилося б 82 роки.

На 82-му році життя помер радянський і український композитор та музикознавець Мирослав Скорик. Про це повідомили на сторінці Модерато. Все про класичну музику в Україні.

«Сумні новини...Не стало легендарного композитора нашого часу. Відійшов у вічність український композитор Мирослав Скорик (1938-2020)», – йдеться в дописі.

13 липня Мирославу Скорику виповнилося б 82 роки. Він – автор музики до фільмів «Тіні забутих предків», «Гуси-лебеді летять», «Високий перевал» та інших стрічок.

Нагадаємо, що Мирослав Скорик – львів’янин, що подарував світу безліч музичних шедеврів, відомий далеко за межами України.

Tvoemisto. tv пощастило порозмовляти з композитором про обрання музичного шляху, навчання в умовах заслання родини до Сибіру, про любов до футболу, захоплення джазом та диригуванням, а також про написання знакової опери «Мойсей», зустріч із Папою Римським, роботу над музикою до фільму «Тіні забутих предків» і улюблене хобі – збирання грибів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!