Помер львівський мистецтвознавець Василь Откович

2545 0
На 67-му році після важкої хвороби помер видатний львівський мистецтвознавець Василь Откович.
Василь Откович. Фото photo-lviv.in.ua

Василь Откович. Фото photo-lviv.in.ua

Василь Откович тривалий час боровся з онкологічною хворобою. Для порятунку мистецтвознавця львів’яни організовували благодійні заходи. Час та місце прощання з львів’янином повідомлять згодом.

Василь Откович – кандидат мистецтвознавства, доцент, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, член СХ України. Знаний в Україні дослідник народного іконопису, автор монографій, альбомів, наукових каталогів, численних публікацій, присвячених питанням давнього і сучасного мистецтва, а також проблемам музейної справи та мистецької освіти. 

Василь Откович – організатор та провідник культурно-мистецького життя Львова. Тридцять років присвятив музейній галузі в Україні. Зокрема, упродовж 1990–1994 рр. очолював Музей етнографії та художнього промислу НАНУ, у 1994–2001 рр. – директор Національного музею у Львові. У 2001–2002 рр. обіймав посаду начальника управління культури Львівської облдержадміністрації. З 2003 р. – директор Львівського коледжу декоративного й ужиткового мистецтва ім. Івана Труша. 2004 р. завідував кафедрою візантології Львівського національного університету ім. І. Франка, з 2005 р. перебував на посаді в.о. професора Львівської національної академії мистецтв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!