Помер львівський політолог Ігор Марков

2997 0
59-річний політолог помер через невиліковну хворобу.
Фото: zbruc.eu

Фото: zbruc.eu

У Львові помер політолог, засновник відділу соціальної антропології Інституту народознавства НАН України, міграціолог, кандидат історичних наук Ігор Марков. Про це повідомив проректор з наукової роботи Українського католицького університету Олег Яськів.

Читайте також: Помер відомий отець-салезіянин УГКЦ Олександр-Август Чумаков

«Мій друг Ігор Марков. У час, переповнений смертями і немислимою жорстокістю, твоя смерть повинна стати світлом надії для всіх хто тебе любив і знав. Ти прожив достойне, сповнене корисних справ, мужніх вчинків і щирих слів життя. Ти вірив по-справжньому, любив по-справжньому, дружив по-справжньому. Умів пробачати і просити вибачення. Таке рідкісне поєднання є свідченням достойно прожитого життя», – написав Ігор Яськів.

Ігор Марков був один з тих, хто формував молодше покоління львівського протестного руху наприкінці 1980-х: «Товариство Лева», Студентське братство, самвидавчий ще «Поступ» з його «Більше поту – менше крові». У 1990-х роках заснував альтернативний до (пост)совдепівської науки політологічні центр «Генеза».

Як повідомляє видання Збруч, Ігор Марков помер у віці 59 років після тривалої тяжкої хвороби. Три роки тому, будучи у США під час рутинного обстеження у нього виявили меланому шкіри. Обов'язкове для візи медичне страхування дало можливість ургентного лікування, яке можна було вже медикаментозно продовжувати в Україні, що подарувало майже тридцять місяців життя. Війна перервала лікування і, коли з'явилась можливість його продовжувати, виявилося запізно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!