Помер один з перших гравців львівських «Карпат», викладач та науковець Йосип Фалес

2311 0
Радянському футболісту та українському науковцю було 85 років.
Фото: відділення НОКУ у Львівській області

Фото: відділення НОКУ у Львівській області

17 жовтня на 85-му році життя помер один з перших гравців і історії «Карпат», український науковець та завідувач кафедри футболу Львівського державного університету фізичної культури Йосип Фалес.

Джерело: відділення НОКУ у Львівській області

Як повідомив спортивний журналіст та історик львівського футболу Юрій Назаркевич, Йосип Фалес, перейшовши з львівського «Сільмашу», почав виступати за створені у 1963 році «Карпати» і загалом у 1963-1965 роках провів за львівську команду 20 ігор.

«Йосип Фалес – добре відома постать у футбольних колах не лише України, а й далеко за її межами. Три в одному – це саме про Йосипа Григоровича, адже його ім’я відоме і як гравця, і як тренера, і як науковця. На футбольному полі він виділявся своєю високою працездатністю та самовіддачею, а також швидкістю і чудовою грою на другому поверсі», – йдеться у повідомленні.

Щодо тренерської кар’єри, то Йосип Фалес не лише очолював низку команд, серед яких був СКА «Карпати», а й працював консультантом. Зокрема, він був причетним до успішного виступу національної збірної Алжиру на чемпіонаті світу 1982 року та багато років входив до складу наукових груп збірних команд СРСР.

У науковій діяльності, за словами журналіста Юрія Назаркевича, в активі Йосипа Фалеса кандидатська дисертація, звання доцента та більше двох сотень наукових праць.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!