Помер співак та композитор із Львівщини Теодор Кукуруза

44834 0
Теодор Кукуруза виріс у селі Верхобужі, що в Золочівському районі на Львівщині. Йому було 65 років.
фото: вікіпедія

фото: вікіпедія

Помер український поет, композитор та виконавець пісень із Львівщини Теодор Кукуруза. Йому було 65 років. Про це повідомили у відділі з питань культури Золочівської міської ради.

«26 травня невблаганна, безжалісна смерть навічно вирвала із наших рядів щирої душі і високого патріотизму Людину - поета-пісняра, митця слова і пісні Теодора Кукурузу. Відділ сумує з приводу непоправної втрати колишнього керівника відділу культури, колеги по сцені, надзвичайно хорошої людини і висловлює щирі співчуття рідним і близьким покійного»,  йдеться в повідомленні керівниці відділу з питань культури Марії Мельник.

Читайте також: Помер львівський співак та композитор Ярослав Виджак

Додамо, що причина смерті співака наразі не відома.

Для довідки

Теодор Кукуруза виріс у селі Верхобужі, що в Золочівському районі на Львівщині. Ще у 1976 році створив свій ВІА «Джерела Бугу». У 1980 році закінчив Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка за спеціальністю вчитель математики.

У творчому доробку Теодора Кукурузи 380 пісень, написано і видано 5 збірок пісень: «Повертайтесь до рідних осель, українці!», «Любов від Бога нам дана!», «Сповідь», «Бог!, Україна! Любов!», «Для чого ми?», видано 22 компакт-диски. Авторська програма «Бог!, Україна! Любов!» пройшла випробування в різних містах України та на Майдані Незалежності у Києві. 

Його пісні звучать у радіоефірі, є музичним супроводом історико-патріотичних передач та фільмів. Теодор Кукуруза багато разів виступав перед українською діаспорою в США, Канаді. Їх також виконують народні артисти України, ансамблі Міністерства оборони та Міністерства внутрішніх справ. Як композитор писав музику на вірші Бориса Олійника, Дмитра Павличка, інших авторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!