Помер учасник «Піккардійської терції». Фото з останнього виступу музиканта

8192 0
Одразу після емоційного виступу стало погано перкусисту «Піккардійської терції» Івану Вощині, якому сьогодні мало б виповнитися 58 років.
фото: www.unian.ua, interplus.ua, www.day.kiev.ua , www.volynnews.com

фото: www.unian.ua, interplus.ua, www.day.kiev.ua , www.volynnews.com

У суботу, 5 вересня, одразу після виступу на відкритті оновленого стадіону «Авангард» в Луцьку перкусисту гурту «Піккардійська терція» Івану Вощині стало погано. У чоловіка «схопило» серце: після виступу зайшов у гримерку, де музиканту стало зле. Медикам «швидкої допомоги», які відразу прибули за викликом, не вдалося врятувати артиста. За словами представника оргкомітету концерту Катерини Дулапчій, попередня причина смерті – тромб, що відірвався.

«Піккардійська терція» – українська акапельна формація, створена у Львові в 1992 році. «Пікардійська терція» – термін авторства українського композитора Анатолія Кос-Анатольського, означає мажорний зворот у фіналі музичного твору. Утім, вокальний гурт вніс у цей термін власну родзинку – подвоїв літеру «К». Пісня «Пливе кача по Тисині», яка стала широко відомою в Україні в 2014 році під час подій Революції Гідності, саме у виконанні цього гурту набула нового значення і звучання для українців.

За інформацією УНІАН, канал 24, Таблоїд Волині, DailyLviv

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!