Помер український дисидент Левко Лук’яненко

1924 0
Майже за місяць йому мало виповнитись 90 років.
Фото: glavcom.ua

Фото: glavcom.ua

У віці 89 років у Києві помер український дисидент та письменник Левко Лук’яненко. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на дружину письменника.

Сьогодні вдень екс-нардеп Володимир Яворівський повідомив, що Левко Лук’яненко опинився в реанімації. Пізніше дисидент Василь Овсієнко повідомив, що письменник довгий час за станом здоров’я був у лікарні. У серпні цього року йому мало виповнитись 90 років.

Довідка 

Левко Лук’яненко – український дисидент, письменник, співзасновник Української гельсінської спілки та народний депутат чотирьох скликань. Він народився 24 серпня 1928 року у селі Хрипівка, що на Чернігівщині. У 1961 році його звинуватили у підпільній антирадянській діяльності, за що Львівський обласний суд засудив Левка Лук’яненка до розстрілу. За кілька місяців суд замінив вирок на 15 років позбавлення волі, які він відбував у Мордовії. У роки незалежності отримав звання Героя України (2005), орден Свободи (2016) та Національну премію імені Тараса Шевченка (2016).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!