Помер український філолог Олександр Пономарів

1978 0
Похорони Олександра Пономарева відбудуться у суботу, 17 жовтня.
фото: uainfo.org

фото: uainfo.org

Пішов у вічність 84-річний Олександр Пономарів – професор, науковець, блискучий знавець української мови, пристрасний її поціновувач і популяризатор. Про це у себе на Фейсбуку повідомив експрезидент України Петро Порошенко.

«Олександр Данилович завжди був щирим і принциповим борцем за українську мову у нашому суспільстві. Тисячі студентів дізналися тонкощі вживання нашої мови саме завдяки йому. Протягом 40 років він був улюбленцем усіх поколінь випускників журфаку — вихованцями професора є майже вся сучасна медіаспільнота України», – йдетья в повдіомленні.

Як повідомляє Громадське з посиланням на директора Інституту журналістики Володимира Різуна, професор помер 14 жовтня о 7-ій ранку.

«У нього був перелом, він уже рік лежав у лікарні і був у не дуже гарному стані», — каже Різун.

Похорони Олександра Пономарева відбудуться у суботу, 17 жовтня. Директор Інституту журналістики уточнив, що додаткова інформація про те, коли відбудеться прощання, з’явиться на сайті закладу.

У червні колеги Олександра Пономарева розповідали, що він перебуває у тяжкому стані в лікарні, й організували збір коштів на лікування професора. 17 жовтня йому мало виповнитися 85 років.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!