Помер видатний український науковець Борис Патон

2508 0
Борис Патон з 1962 до 2020 року очолював Національну академію наук України.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

На 102 році життя помер видатний український науковець Борис Патон. Про це на своїй сторінці у Твіттері повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Є багато слів, якими можна описати Бориса Євгеновича Патона. Однак немає слів, які повною мірою могли б розкрити масштаб його постаті. Це була грандіозна особистість. Важко писати про нього в минулому часі. Мої щирі співчуття родині та близьким Бориса Євгеновича. Вічна пам'ять!», – йдеться в повідомленні.

Як повідомили джерела «Суспільного», із 11 серпня чоловік лікувався в Інституті кардіохірургії ім. Амосова через численні захворювання серця. Причиною смерті стала зупинка серця.

Додамо, що Герой України Борис Патон з 1962 до 2020 року очолював Національну академію наук України.

Для ддовідки

Борис Євгенович Патон – український науковець у галузі зварювальних процесів, металургії і технології металів, доктор технічних наук (1952); Президент НАН України (з 1962), перший нагороджений званням Герой України. 14 листопада 2020 року йому б виповнилося 102 роки.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!