Померла архітекторка Муза Консулова, яка спроектувала сучасні корпуси «Львівської політехніки»

4941 2
Її поховають у Львові на Личаківському цвинтарі.
Фото: Катерина Консулова/Facebook

Фото: Катерина Консулова/Facebook

18 березня у віці 97 років померла львівська архітекторка Муза Консулова. Про це Tvoemisto.tv повідомили у Львівській обласній організації Національної спілки архітекторів.

Муза Консулова померла у Москві, проте поховають її у Львові, де вона жила і працювала з 1947 року. Дату похорону призначать після того, як тіло померлої привезуть до Львова.

Як розповіла онучка Музи Консулової Катерина Консулова, архітекторка і наукова співробітниця Центру міської історії, її бабуся з юності захоплювалась музикою і передала любов до мистецтва та архітектури дітям та онукам. Також Катерина Консулова поділилась сімейними фотографіями.

Муза Консулова. Фото: Катерина Консулова/Facebook

Муза Консулова – дружина архітектора Анатолія Консулова та мати архітекторки Наталії Консулової. Народилась вона на Донеччині, але жила і працювала у Львові. Муза Консулова – авторка сучасних корпусів університету «Львівська політехніка» на вулицях Степана Бандера та Митрополита Андрея. Також вона авторка проектів кав’ярні у Стрийському парку та ресторану в парку імені Богдана Хмельницького. Також Муза Консулова брала участь в проектуванні низки житлових будинків у Львові. А у 1960 році представила на виставці у Києві перший експериментальний житловий будинок з квартирами на двох рівнях та захистила на цю тему кандидатську дисертацію.

Муза Консулова працювала у львівській філії інституту «Діпромісто», а з 1966-го року – доцентом НУ «Львівська політехніка». Її чоловік – Анатолій Консулов – співавтор Монументу бійцям 1-ї кінної армії неподалік Олеська, а також – пам’ятника Іванові Федорову у Львові.

 


Читайте також:
21 Березня, 2019 14:46
666 ... подивився на фото і .... яке ж важке життя-буття було в цієї пані-товаришки ... і нащо везти її тіло до Львова із Москви ? ... по й дорозі можна ж загубити оту її "хлібну картку" ( квиток ЧЛЕНА кпрс) ... це ж як їй на тому світі без цього бути ? ...
21 Березня, 2019 11:26
Alex G. неподалік Олеська давно розламали, у парках все перебудували :(
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!