Померла Ірина Бекешкіна. Одне з останніх інтервю із соціологинею

4213 0
Вона двічі потрапляла до переліку найвпливовіших жінок України.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

Директорка фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна померла сьогодні, 21 березня у віці 68 років. Про це ідеться на фейсбук-сторінці фонду.

«Велике горе спіткало наш Фонд, наше громадянське суспільство, нашу країну. Передчасно пішла з життя Ірина Бекешкіна – відома українська соціологиня, директорка Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України, одна із найавторитетніших науковців, людина, яка щиро любила свій народ та Україну», – ідеться в дописі.

На початку березня Tvoemisto.tv поговорило з Іриною Бекешкіною про українського виборця і про вплив коронавірусу на свідомість українців, тож пропонуємо вам прочитати одне з останніх інтерв'ю соціологині.

Ірина Бекешкіна спеціалізувалась на політичній та електоральній соціології. У фонді «Демократичні ініціативи» вона працювала з 1996 року, а у 2001 – очолила його.

У 2007 та 2008 роках Ірина Бекешкіна потрапила до списку 100 найвпливовіших жінок України за версією журналу «Фокус».

Серед наукових розробок Ірини Бекешкіної – структурна модель особистості як об'єкту комплексного дослідження, концепції електоральної поведінки, її особливостей в Україні тощо. Вона є авторкою понад 100 наукових праць та великої кількості публікацій у ЗМІ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!