Померла меценатка та віцепрезидентка Світового конгресу українців Анна Кісіль

48844 0
Анна Кісіль була громадською діячкою української діаспори в Канаді.
Фото: Галичина

Фото: Галичина

У Торонто померла відома громадська діячка української діаспори в Канаді, бізнесвумен та меценатка Анна Кісіль, повідомляє фейсбук-спільнота Diaspora.ua. Вона була головою Світової Федерації Українських Жіночих Організацій та віцепрезиденткою Світового Конгресу Українців (СКУ).

Значну частину свого життя Анна Кісіль провела в Україні.

Читайте також: Світовий конгрес українців відзначає 50-річчя у Львові

На фейсбук-сторінці Ukrainian Women’s Association Australia йдеться, що Анна Кісіль померла учора, 16 листопада, після року боротьби з тяжкою недугою.

Ще 16 жовтня Анна Кісіль взяла участь у річних загальних зборах СКУ, де їй  вручили високу державну нагороду України – Хрест Івана Мазепи, а 1 листопада вона востаннє виступила на річних нарадах СФУЖО.

Довідково

Анна Кісіль народилась в Україні, в місті Яремче. Закінчила Львівський будівельний технікум та Львівський політехнічний інститут за спеціальністю інженер-педагог будівельних дисциплін. З 1990 р. проживала в Торонто, Канада. Саме там їй вдалося розбудувати успішний бізнес – Мeest Corporation Inc. (доставка приватних та комерційних вантажів в Україну та інші країни), виробництво «Росан-Пак» (Україна), компанія Мeest Media, а також відомий у Торонто ресторан «Золотий лев» та банкетний зал «Княжий двір», де відбувається чимало заходів української громади.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!