Померла письменниця з Львівщини Неля Шейко-Медведєва

2471 0
Народилася драматургиня у місті Борислав.

В Україні на 75-році життя померла письменниця і драматургиня з Борислава на Львівщині Неля Шейко-Медведєва. Вона була драматургинею, поетесою, прозаїком, театральною критикинею. Про це повідомили у Київській організації НСПУ.

Додамо, що Неля Семенівна народилася 25 жовтня 1947 року в м. Бориславі Львівської області. Після закінчення школи зі срібною медаллю вступила на вечірнє відділення хімічного факультету Львівського політехнічного інституту. Працювала кресляркою в КБ заводу «Електрон», техніком-хіміком в Інституті геології та геохімії НАН України.  Закінчила філологічний факультет Львівського державного університету ім. Івана Франка.

Також додамо, що письменниця була асистентом кафедри української літератури в університеті ім. І.Франка. У 1980 році захистила кандидатську дисертацію. Від 1985 році проживала в Києві, де реалізувала і свій творчий потенціал, у 1986 році ставши членкинею Національної спілки письменників України. Авторка понад 40 пʼєс для дітей та юнацтва, а також прозових і поетичних книжок. Більшість із пʼєс була поставлена в драматичних театрах України. Її пʼєси увійшли також до шкільних програм з української літератури для 4 і 5 класів.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!