Померла відома львівська акторка

5508 0
Вона понад 60 років працювала у львівському театрі.
Фото з Facebook

Фото з Facebook

У віці 85 років померла львівська акторка Жанна Тугай. Вона працювала у Львівському театрі імені Лесі Українки. Про це повідомив режисер Олекса Кравчук.

«Жанна Георгіївна Тугай. Народна Актриса України. Царство Вам Небесне! Дякую Вам, що завжди в цьому житті ви світились чарівним вогнем любові і якогось дивного тепла», – йдеться в повідомленні.

Парастас відбудеться 26 січня о 18.00 в капличці на вул. Пекарській. Чин похорону в п'ятницю о 13.00.

Для довідки

Жанна Тугай народилась 4 квітня 1937 року. У 1958-1959 рр. працювала у Львівському театрі юного глядача (нині – Перший український театр для дітей та юнацтва). У 1959-1965 роках і від 1967 року –  у Львівському театрі радянської армії (нині – Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки).

Вибрані ролі Жанни Тугай:

  • «Весілля в Малинівці» Б. Александрова – Яринка;
  • «Марія» Салинського – Василиса;
  • «Кольори» Павла Ар'є – Жінка в чорному;
  • «Моя дорога Памела, або Як уколошкати стареньку» Джона Патріка.
 
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!