Політична реклама

Помідори корисні для серця

1341 0
Нове дослідження, проведене вченими Університету Тафтс в Бостоні, США, показало, що регулярне вживання лікопіну протягом багатьох років може послужити відмінною профілактикою проблем із серцем.

Лікопін — пігмент, через якого помідори володіють насиченим червоним кольором, антиоксидант. Велика кількість лікопіну міститься в червоних фруктах і овочах, а також продуктах з них: томатному соку, кетчупу і т. п., повідомляє vkurse.ua.

Учені протягом більш ніж 10 років стежили за раціоном «піддослідних», щоб довести позитивний вплив лікопіну на серцево-судинну систему.

В результаті експерименту вони виявили, що підвищений рівень лікопіну в організмі призводить до зменшення ризику серцевого нападу.

Більш того, за результатами досліджень Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, низький рівень лікопіну збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

   

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!