Політична реклама

Помідори омолоджують організм, - вчені

1443 0
Помідори здатні не просто підтримувати молодість шкіри, а й оберігати її від згубного впливу УФ-променів. До такого висновку дійшли вчені Університету Ньюкасла (Велика Британія).

Томати вважаються високоефективним захистом від вікових змін шкіри, і пошкоджень, які викликані сонцем. Дослідження показали, що використання томат-пасти виробляє унікальний омолоджуючий ефект.

Основним помідорним інгредієнтом, який забезпечує таке чудо, є лікопін (пігмент). Виключно завдяки цьому пігменту, овочі мають характерний червоний колір. Підвищена концентрація лікопіну зустрічається в приготовлених чи консервованих (перероблених) помідорах. Тому сміливо включайте в раціон харчування томатні соки, супи, пасту.

В процесі дослідження жінки, які активно вживають томати, мали з часом підвищений захист шкіри від вікових змін. Простежити це можна було за рівнем пошкодження ДНК, почервонінням шкіри і внаслідок дії ультрафіолетових сонячних променів. Дослідники порівнювали шкіру двадцяти жінок, 50% з яких щодня отримувала по 55 г (п'ять столових ложок) звичайної томатної пасти і по 10 г оливкової олії, інші 50% отримували тільки олію.

Вік випробуваних 21 — 47 років. У томатної групі спостерігалося істотне поліпшення здібностей шкіри протистояти сонячному випромінюванню. Також було відзначено, що в середньому, рівень почервоніння шкіри знижений на 33% поряд з групою, яка не вживала томати.

Джерело: vkurse.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!