Комунальники і директор «Київкінофільму» нанесли збитків на 22 млн гривень

936 0
Комунальники склали незаконний акт і заявили, що користатися приміщенням нібито неможливо.
Кінотеатр «Київ». Фото: Вікіпедія

Кінотеатр «Київ». Фото: Вікіпедія

У Києві судитимуть посадовців департаменту комунальної власності та директора КП «Київкінофільму». Вони склали акт, який не передбачений законодавством, і нанесли збитків бюджету на понад 22 мільйони гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Так, у 2019 році перший заступник начальника департаменту та директор «Київкінофільм» уклали з приватним товариством трьохсторонній договір щодо оренди приміщень кінотеатру «Київ» на вул. Великій Васильківській. Орендна плата становила 2,1 млн гривень без урахування ПДВ за базовий місяць.

Читайте також: У Києві до осені планують відремонтувати понищені будинки

Виплати у повному обсязі проводили з червня по листопад 2019 року включно. Надалі орендар звернувся до департаменту з проханням перевірити стан будівлі кінотеатру. Тоді директор утворив комісію, яка склала Акт про зупинення виконання сторонами своїх зобов'язань по договору оренди через неможливість використання орендарем приміщень кінотеатру.

Зазначимо, що згідно з висновком комплексної судової будівельно-технічної експертизи, приміщення кінотеатру повністю придатне для експлуатації, тобто організації кінопоказів. Як наслідок, посадовці завдали матеріальної шкоди на суму понад 22 млн грн у вигляді недоотриманих щомісячних орендних платежів. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершили і скерували обвинувальний акт на розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва.

Нагадаємо, суд арештував 27-річного жителя Броварів, який в шахрайський спосіб заволодів коштами, пообіцявши евакуювати людей із заблокованого рф Маріуполя.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!