Понад 60% українців вважають вакцинацію ефективною і безпечною для пацієнта. Опитування

1206 0
Старше покоління висловило більшу готовність вакцинуватися, аніж молодше.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

70% українців вважають вакцинацію ефективною в запобіганні небезпечним хворобам, а 63% – безпечною для пацієнта. Тільки 23% опитаних не погодилися, що вакцини ефективні, а 27% із тим, що вони безпечні. Про це свідчать результати опитування ЮНІСЕФ, проведеного в березні 2021 року.

Водночас 63% українців готові вакцинуватися проти коронавірусу, якщо у них буде така можливість, 34% мають протилежну думку, а 3% не визначилися. Також 32% українців відповіли, що готові вакцинуватися, а 31% сказали, що теж готові, але лише певною вакциною.

Старше покоління висловило більшу готовність вакцинуватися, аніж молодше. З-поміж людей старших за 60 щеплення хочуть отримати 71% людей.

Читайте також: Шлях вакцини. Як у Львові зберігають і перевозять «щит» від коронавірусу. Репортаж

Додамо, що дослідження проводили методом телефонних інтерв’ю (дзвінки на мобільні телефони тривалістю до 15 хв). Опитали 2 027 людей, старших від 18 років, в усіх регіонах України, за винятком окупованих територій. Вибірка репрезентативна дорослому населенню України та відповідає структурі населення за статтю, віком, розміром населеного пункту та макрорегіоном.

Нагадаємо, що з початку березня в Україні різко збільшилася кількість тих, хто вважає, що рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію зростає. Станом на 26 березня так вважали 68% опитаних, тоді як на початку березня було 37%. 22% вважають, що рівень не змінився.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!