Понад 6 років обмеження волі і конфіскація: МВС хоче сильніше карати за неправдиві замінування

1750 0
Міністерство готує відповідні зміни до законодавства.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Через часті повідомлення про замінування, що завдають великих збитків, у МВС вирішили підготувати зміни до законодавства, що збільшують покарання за фальшиві мінування. Про це пише LB.ua з посиланням на голову департаменту комунікації МВС Артема Шевченка.

«Ми ініціюємо підготовку проекту змін до наших внутрішніх правових актів, які уточнюють регламент реагування органів правопорядку на такі повідомлення. А також готуємо зміни в Кримінальний кодекс для посилення відповідальності за такі повідомлення. У низці випадків запропонуємо збільшити термін кримінальної відповідальності й обмеження волі на строк понад шість років, а також передбачити додатково конфіскацію майна в таких випадках», – каже Артем Шевченко.

Читайте також: Скільки разів «мінували»Львівщину та що робить із цим поліція

Повідомлення про неправдиві замінування, додає він, надходять від ботів з території Росії і з непідконтрольних територій на сході України, але і самі українці часом вирішують повідомити про «мінування», за що їх притягують до кримінальної відповідальності.

Зміни також можуть внести і в регламентні норми про порядок евакуації.

Кримінальний кодекс України містить окрему статтю 259 про свідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, вона передбачає до шести років для «жартівників».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!