Понад половина львів’ян підписали декларації з лікарем

1651 0
Всі медичні заклади міста вже працюють із Національною службою здоров’я.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

У Львові станом на 3 вересня декларацію з обраним лікарем – сімейним лікарем, терапевтом або педіатром, підписали майже 417 тисяч містян. Це 55% від приписного населення Львова, і загалом — це 41,7% від усієї кількості підписаних декларацій по Львівській області, —  передає прес-служба ЛМР.

Читайте також: Нові правила для лікарів та пацієнтів: що варто знати. Інфографіка

Як повідомив керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб, усі 11 медичних закладів міста, які надають первинну допомогу, вже працюють із Національною службою здоров’я України, а тому з 1 жовтня отримають значно більші кошти на обслуговування своїх пацієнтів.

«Ми закликаємо усіх, хто ще не підписав декларацію, не зволікати з вибором свого лікаря, бо вже є достатньо багато лікарів, які набрали оптимальну кількість пацієнтів», – додав Володимир Зуб.

Читайте також: Як підписати декларацію з лікарем. Покрокова інструкція

Зазначимо, що фінансування для кожного закладу буде індивідуальним і залежить від кількості підписаних декларацій та віку пацієнтів, яких він обслуговує. Гроші за тарифами Національної служби здоров’я України заклади будуть отримувати щомісячно. При цьому, сума буде перераховуватися відповідно до зростання кількості декларацій, які підписують пацієнти із лікарями цих медичних закладів.

Нагадаємо, пацієнти почали підписувати декларації лікарями 2 квітня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!