Попри обіцяні протести, у Львові планують провести AlfaJazzFest

2654 1
Виконавчий директор AlfaJazzFest Наталія Горбачевська розповіла Tvoemisto.tv про те, як зміниться формат фестивалю цього року та чи готові його організатори реагувати на критику й протести.

За словами Наталії Горбачевської, для проведення AlfaJazzFest цього року необхідними є три складові:

- згода музикантів приїхати;

- готовність спонсорів підтримати фестиваль і виділити кошти;

- стабільна ситуація в Україні.

У випадку форс-мажорної ситуації організатори готові скасувати фестиваль. Однак наразі анонсують, що продаж квитків розпочнеться вже у квітні. Окрім того, цьогорічний AlfaJazzFest буде благодійним. Запланована реалізація доброчинної програми, до якої зможуть долучитись усі гості фестивалю. Наталія Горбачевська говорить, що зараз ця програма ще розробляється: організатори вирішують, куди скерувати зібрані кошти.

Раніше Олег Радик, координатор Економічного бойкотного руху, повідомив у мережі Facebook, що активісти протестуватимуть у Львові проти російського «Альфа-Банку» (який є спонсором заходу), якщо фестиваль не змінить свій формат.

Наталія Горбачевська прокоментувала звинувачення та обіцянки протестів: «Нам щороку пишуть наші гості. Ми не просто слухаємо, а вносимо практичні зміни відповідно до побажань поціновувачів джазу. Ми раді врахувати конструктивну критику. На жаль, я поки що не чула такої від ініціаторів бойкоту, бачила лише нецензурну лексику, а іноді й відверто неправдиву інформацію. До нас, організаційного комітету фестивалю, жодного разу не звернулись із пропозицією щодо покращення фестивалю».

Організатори кожного року проводять опитування львів’ян, цікавляться ставленням до фестивалю та побажаннями громади щодо його покращення. Наталія Горбачевська стверджує, що AlfaJazzFest отримує високу позитивну оцінку громади та гостей міста. 

Юлія Сабадишина


Читайте також:
23 Червня, 2016 22:07
Світлана Чудовий фестиваль. Дякую, що проводите його у Львові, та не переносите в інше місто. А мабуть були такі думки. Не звертайте уваги на всіляких радиків. На щастя, вони не мають аж такої значної підтримки у львівян, як їм здається. Львів - європейське місто. І він відкритий для світу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!