Попри скасування комендантської години перед Великоднем, нічних богослужінь у Львові не буде

11401 0
Графіки богослужінь, зазвичай, усюди уже сформовані, тому змін у львівських храмах не буде.
фото івана станіславського

фото івана станіславського

На Львівщині у Великодню ніч скасували дію комендантської години, яка триває в області з 23:00 по 6:00. Це зробили для того, аби була можливість провести нічні богослужіння. Відповідний наказ підписав очільник Львівської ОВА Максим Козицький. Водночас, попри прийняте рішення, змін у графіках богослужінь у львівських храмах не буде.

«Було засідання Ради єпископів Львова, і всі владики підтримали рішення (про те, що нічних богослужінь у Львові не буде, – ред.). Усі ранкові служби розпочнуться після 6 ранку, тобто по завершенні дії комендантської години», – каже під час брифінгу сьогодні, 22 квітня, в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко.

Читайте також: Великдень у «Шевченківському гаю» цьогоріч буде без гаївок

Також, за словами отця Кипріяна, ігумена монастиря св. Іоана Золотоустого, графіки богослужінь, зазвичай, усюди уже були сформовані заздалегідь, ще до Вербної неділі. Тому, попри скасування комендантської години в Великодню ніч, служби проходитимуть відповідно до раніше сформованих графіків.

«Ті храми, які мають можливість вночі звершувати богослужіння, вони їх будуть звершувати. Єдине, що ніч є сприятлива для ворога, а вдень ми маємо більше можливості захистити вірян. Закликаємо приходити на богослужіння в світлий час», – додає отець.

Детальніше всю актуальну інформацію стосовно відзначення цього свята у 2022 році, зокрема, про те, чи будуть нічні богослужіння, що робити у разі сирени під час служби Божої та те, як курсуватиме транспорт до кладовищ, Tvoemisto.tv зібрало за посиланням.

Ольга Коваль

Відео Дар'ї Кучер 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!