Київ

Попри відмову від відкриття купального сезону у Києві, на пляжах чергуватимуть лайфгарди. Деталі

822 0
Окрім своїх основних обов'язків, лайфгарди сповіщатимуть киян на пляжах про повітряну тривогу, найближче укриття та як туди пройти. Так само пляжі працювали і торік.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Хоч у Києві не відкриватимуть пляжний сезон, а киянам та гостям міста рекомендують утриматись від відвідування пляжів, міська влада все ж готує пости лайфгардів, яких торік не було через закритий пляжний сезон. Про це у відповідь на запит «Твого міста» повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

Зазначається, що КП «Плесо», яке займається охороною, утриманням та експлуатацією земель водного фонду м. Києва прийняло рішення про встановлення сезонних рятувальних постів з лайфгардами для організації безпеки в рекреаційних зонах біля води.

Щоденно на облаштованих місцях для купання працюватимуть 46 лайфгардів, їх заробітна плата за робочу годину становитиме 90 грн.

Додамо, графік робити: з 9.00 до 18.00 працює одна людина, а об 11.00 приходить друга й перебуває на пляжі до 20 години, розповідають у Kyiv Lifeguard Service.

Окрім цього, коли в спекотні дні, або свята, на пляжі збиратимуться багато людей – лайфгарди залишатимуться на постах до пізнього вечора, а на допомогу може прийти й третій лайфгард.

Нагадаємо, громадянам радять утриматись від відвідувань пляжів та зон відпочинку, оскільки відсутні укриття і сховища.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!