Популярний лоукостер Ryanair почне літати зі Львова у 2017 році

6133 0
У 2017 році до Львова почнуть літати 5 іноземних авіакомпаній. В основному це компанії, які раніше вже літали сюди, але припинили польоти через кризу. Але є і нові, наприклад, Ryanair. Про це розповіла очільниця львівського летовища Тетяна Романовська в інтерв’ю Delo.ua.
фото: ubr.ua

фото: ubr.ua

“Czech Airlines, AirBaltic, Бєлавіа і WizzAir. Але є і нові, наприклад Ryanair. Всі ці авіакомпанії планують до нас зайти вже в наступному році“, — розповіла Тетяна Романовська. За її словами, на відміну від попередніх років, ірландська компанія не вимагає 100% знижки за обслуговування. “Нам ця компанія все ж обіцяє платити, і це вже добре. Скільки — я поки що сказати не можу, ми ще на етапі переговорів, чекаємо її представників в гості в липні“, — повідомила вона.

Читайте також: Чи літатимуть зі Львова лоукостери Wizz Air та Ryanair. 5 тез директора аеропорту

За словами Романовської, знижка буде суттєвою, якщо авіакомпанія приведе багато пасажирів і рейсів. Але вартість обслуговування Ryanair доведеться перекривати з інших джерел доходів львівського аеропорту. В першу чергу за рахунок неавіаційної діяльності: паркування, кафе, магазинів, прокату авто та інших послуг. Але їх можна розвивати лише в разі, якщо кількість рейсів збільшиться на 5-7 в день.

Зараз максимальний розмір знижки на основні аеропортові збори може становити 80%, але цього може бути недостатньо. “Коли прийде Ryanair ми будемо просити у Мінінфраструктури додаткові пільги для перевізників, що приносять великі обсяги авіаперевезень. Це правило буде діяти для всіх авіакомпаній, які бажають виконувати велику кількість рейсів”, – додала директорка.

Читайте також: Куди зі Львова літатиме новий лоукостер Atlasjet Україна

В одному з нещодавніх інтерв’ю Романовська говорила про можливість початку польотів Ryanair у Львів. “Є розуміння, що треба починати польоти до Львова з польських міст, оскільки ринок між Польщею і Україною повністю лібералізований. Аеропорт Модлін біля Варшави допомагає в досягненні мети”, — написала тоді керівник львівського аеропорту. Крім того, в травні комерційний директор Ryanair Девід О’Брайен підтвердив переговори. “Ми ведемо діалог з людьми зі Львова, але не думаю, що ми будемо обговорювати польоти до Одеси. Україна зараз може розглядатися тільки як додаток до наших основних ринків. Такими зараз для авіакомпанії Ryanair є Італія, Іспанія, Велика Британія, Ірландія, Німеччина, де багато затребуваних напрямків значно ближче, ніж Україна”, – сказав О’Брайен.

Читайте також: Як дешево подорожувати світом. 5 порад

Додамо, що найближча країна, звідки Ryanair виконує свої рейси, – Польща. Авіаквитки можна придбати за ціною від 3 євро.

Джерело: lowcostavia.com.uа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!