Популярний телеканал вибачився за помилку про греко-католиків і педофілію. Відео

8767 0
Вибачень вимагав львівський священик Юстин Бойко, адже насправді в сюжеті ішлося про католицьку церкву Польщі.
Наталія Мосейчук. Фото: Youtube

Наталія Мосейчук. Фото: Youtube

Львівський священик Юстин Бойко повідомив у Facebook, що вимагає вибачень в телеканалу «1+1», який в сюжеті про педофілію сплутав польську католицьку і греко-католицьку церкви.

«17 травня у випуску новин на телеканалі 1+1 пройшов короткий репортаж про те, що Польський сейм хоче подвоїти покарання за педофілію. Така ініціатива з'явилася після недавнього виходу документального фільму Tomasza Siekielskiego "Tylko nie mów nikomu". У цьому фільмі представляються факти педофілії в Польській Католицькій Церкві.

Так ось, ведуча, читаючи текст на фоні сюжету фільму, сказала такі слова: "Документалький двохгодинний фільм ... викриває насилля в польських греко-католицьких церквах», – зауважує отець Юстин Бойко.

Читайте також: Отець Юстин Бойко презентував у Львові книгу «Розмови з Богом за кавою». Відео

Він зазначає, що в Польщі діє єдина греко-католицька Церква і нею є УГКЦ, що діє у статусі митрополії і має дві єпархії.

Юстин Бойко каже, що подана телеканалом інформація завдала поважної моральної шкоди УГКЦ і її вірним і вимагає вибачень та публічного спростування протягом 24-х годин.

«У випадку відсутності вибачення вважатиму, що подана у випуску новин фальшива інформація була спеціально продуманим кроком і є елементом інформаційної війни проти Української Греко-Католицької Церкви», – написав він.

Учора ввечері, 18 травня, Юрій Бойко повідомив, що телеканал таки вибачився за помилку. На «1+1» сказали, що це була випадкова обмовка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!