Політична реклама

Попит на закордонні паспорти у Львові зріс втричі

1597 0
Станом на першу декаду квітня 2014 року підрозділами ГУ ДМС України у Львівській області було виготовлено 49 633 паспорти громадян України для виїзду за кордон.

За перший квартал 2014 року – 43 594. З них 5 901 – в оперативному режимі. Про це повідомив Михайло Івахів, перший заступник начальника Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області, пише Експрес.

Для порівняння, за перший квартал 2013 року було виготовлено 24 851 паспорт. Цьогоріч виготовлено на 18 743 паспорти більше. Упродовж минулого року виготовлено 116 014 закордонних паспортів.

"Ми не пов’язуємо зростання попиту на виготовлення паспорта для виїзду за кордон лише з подіями в Києві та Криму, - розповідає Михайло Івахів.- За перший квартал 2014 року попит і справді зріс на 75%. Проте причини підвищення попиту пов’язані не лише з подіями в Україні.

Однією з причин є впровадження влітку 2013 року нового закону в Шенгенській зоні. Згідно з ним, громадяни України, які перебували на її території та мали паспорти старого зразка, термін дії яких продовжений у дипломатичних установах України, змогли з цими документами лише виїхати з цих країн. Повернутись туди вони можуть лише з паспортами нового зразка.

Друга причина - це заяви представників Російської Федерації про введення перетину кордону лише за закордонними паспортами. Ті, хто мають родинні чи робочі зв’язки у Росії, передбачливо виготовляють паспорти.

Третя причина – у зв’язку із підготовкою до курортного сезону чимало українців більше не розглядають Крим, як місце літнього відпочинку".


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!