Поради від переможниці радіодиктанту та відкриття нових авіарейсів зі Львова. Головне за добу

952 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.
Фото: pinterest

Фото: pinterest

Нові рейси зі Львова. Українська авіакомпанія Air Ocean Airlines отримала права на експлуатацію п’яти внутрішніх повітряних ліній, а також однієї міжнародної. Так, авіакомпанія отримала дозвіл на регулярні рейси зі Львова в Дніпро та Харків, а також із Києва в Львів, Чернівці, Запоріжжя та Амман. Дозвіл на внутрішні рейси надали з 10 листопада на необмежений строк із визначенням необмеженої частоти виконання рейсів, а в Амман з 21 листопада також на необмежений строк.

На сході України загинув Воїн з Львівщини. Під час мінометного обстрілу на сході України загинув сержант 24 окремої механізованої бригади Віталій Павлисько. Він народився 29 листопада 1973 року. 47-річний захисник служив за контрактом. Вдома, у Яворові, Героя не дочекалися дружина та двоє дітей.

9 листопада в Україні відзначатимуть День української писемності та мови і писатимуть щорічний радіодиктант. Tvoemisto.tv зустрілось з Христиною Гоянюк, яка вже двадцять років поспіль пише радіодиктанти та минулого року не зробила жодної помилки у тексті, аби дізнатись в неї, як готуватися до написання диктанту. Поради читайте тут.

Ремонтна кампанія на Львівщині. У Жидачеві на Львівщині для руху транспорту відкрили дві смуги відремонтованого мосту. Він є одним із найдовших, які ремонтують цього року в області. Довжина цієї споруди сягає 328 метрів

Загалом на автомобільній дорозі М-30 Стрий – Ізварине продовжують ремонт. Роботи проводять, зокрема, на переправах у містах Жидачів через річку Стрий та Ходорів через озеро, а також влаштовують трубу у селі Іванівці через річку Тейсарівка.

Новий реанімаційний зал. У Центрі легеневого здоров'я запрацює сучасний оновлений реанімаційний зал на 20 місць. Аби пацієнтам реанімації (а це люди у важкому і вкрай важкому стані) забезпечити комфортні умови перебування, оновлений реанімаційний зал медзакладу обладнали двадцятьма комплектами поліфункціональних ліжок з протипролежневою системою.

38-річного Юрія Сілецького, про розшук якого стало відомо 7 листопада знайшли мертвим. Він працював заступником директора з музейного розвитку у Львівському історичному музеї. Зник за день до цього. Детальніше – тут.

Бронза для львівського спортсмена. У столиці Сербії Белграді на чемпіонаті світу зі спортивної боротьби серед спортсменів віком до 23 років завершилася сутичка за «бронзу» у вазі до 97 кг. У ній львів'янин Данило Стасюк здобув перемогу над угорцем Міланом Коршогом – 4:2.

Перший період впевнено виграв підопічний Заслуженого тренера України Віктора Глібенка – 4:0, але в другому українцеві почала помітно дошкуляти травма лівого коліна і суперник перехопив ініціативу. Проте більше, ніж відіграти 2 очки, йому не вдалося. Данило Стасюк на класі на характері довів поєдинок до своєї закономірної перемоги.

Межі для ще одного парку. У Львові затвердили межі парку Архангела Михаїла, що на вул. Стрийській біля головного автовокзалу. Ухвала передбачає затвердження для ЛКП «Зелений Львів» проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та постійного користування ділянкою, площею 4,1917 га для його збереження та використання. Це має забезпечити ефективне використання земель загального користування міста, зберегти зелені насадження та організувати відпочинок мешканців.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!