Поранені українські військові та цивільні зможуть проходити реабілітацію у Латвії

1333 0
На реабілітацію поранених мають виділити 300 тисяч євро.
Фото: nv.ua

Фото: nv.ua

У Латвії у найближчий місяць планують розпочати процес реабілітації українських військових та цивільних, які постраждали внаслідок війни. Про це повідомляє видання Delfi. За місяць планується надати допомогу 40 людям.

Читайте також: «Кожен чимось жертвував, щоб вивезти поранених за кордон». Історія фельдшерки

За словами парламентського секретаря Міністерства охорони здоров'я Ілмара Дурітіса, завдяки участі недержавних організацій вирішено питання, яким чином після гострої фази лікування пацієнтів доставлять до Латвії.

Університетські лікарні готові лікувати поранених цивільних, а також допомогти військовим у проведенні реконструктивних хірургічних операцій.

На реабілітацію поранених мають виділити 300 тисяч євро. Крім того, медичним установам, які працюють із постраждалими на війні в Україні, буде додаткове фінансування та квоти. Також планується налагодити обмін досвідом із українськими медиками щодо процесу реабілітації та протезування – у цих сферах латвійський досвід може виявитися корисним.

Читайте також: Закрила своїм тілом сина. У львівській лікарні лікують постраждалу від ракетного обстрілу

Зараз, за словами Дурітіса, для допомоги пораненим Латвія відправляє в Україну ліки і різне медичне обладнання. Це апарати для вентиляції легень, монітори для пацієнтів, насоси для переливання крові, вакуумні насоси та інше обладнання для потреб польових шпиталів. Загалом на лікування поранених Латвія пожертвувала медикаменти та обладнання на суму понад 1,5 млн євро.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv поговорило зі старшою фельдшеркою екстреної медичної допомоги «Буськ» Людмилою Білик, яка евакуює важко поранених українців, котрі постраждали через війну, за кордон. Її історію читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!