Поранених у львівському військовому шпиталі оперували лікарі з Австрії

2051 0
Австрійські лікарі здійснюють гуманітарну місію у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону. 2-3 жовтня хірурги робили операції нетранспортабельним пораненим українським військовим, які повернулися із зони АТО.

Крім того, лікарі оглянули важкопоранених і дали консультації українським медикам, повідомили у прес-службі Львівської міськради

«Разом з українськими лікарями я мав можливість оглянути близько 50 пацієнтів, які тут знаходяться. Спільно ми обговорили поточний стан пацієнтів, процес їх лікування та план подальшої реабілітації.  

Також вчора ми провели операцію на жовчних протоках. І пацієнт вже після реабілітації зможе повернутися до нормального життя», – розповів професор Александер Клаус.

«Змішаною бригадою хірургів під керівництвом доктора Клауса була успішно проведена операція нашому герою з АТО. Незабаром ми очікуємо колег із Канади, серед яких будуть і представники діаспори, які працюватимуть в нашому госпіталі.

Наразі із зони АТО до нас доставили 64 особи», – зазначив начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда.

«Такі візити є дуже корисними, оскільки наші лікарі пізнають те, що ще не знають, і діляться із закордонними колегами своїми знаннями. Також незабаром очікуємо фахівців з НАТО, які проведуть навчання для наших лікарів, адже надання першої допомоги на полі бою – це окрема наука. Не менш важливою є медична безпека міста, адже пересічні люди також мають відповідальність знати, як надавати першу медичну допомогу», – розповів директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олег Березюк.

Австрійські лікарі у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону розглядали питання мінімальної інвазивної хірургії черевної порожнини, пластичної хірургії, застосовували новітні техніки під час операцій військовослужбовців-учасників АТО.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!