Поранених українців уперше транспортують спеціалізованим евакуаційним автобусом до Львова

1830 0
Наразі транспортують людей із мінно-вибуховими пораненнями та опіками, які вони отримали внаслідок ворожих обстрілів.
Фото: МОЗ

Фото: МОЗ

Сьогодні, 31 серпня, з Кропивницького постраждалих від війни українців вперше транспортують на подальше лікування до Львова спеціалізованим евакуаційним автобусом. Про це повідомили на сайті МОЗ.

«Евакуаційні автобуси Україна отримує за технічної підтримки ВООЗ та уряду Норвегії. Перший із п’яти таких спеціалізованих автобусів для підвищення ефективності та якості медичної евакуації українських пацієнтів на лікування до клінік ЄС уже переданий нашій країні та задіяний в проведенні медичної евакуації», – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: За час повномасштабного вторгнення Львів прийняв уже 5 тисяч поранених, – Садовий

Зазначимо, технічні можливості транспорту дозволяють забезпечувати 48 годин автономної підтримки реанімаційних заходів для п’яти пацієнтів при безперервному транспортуванні на відстань до 2000 км. Співфінансування виробництва автобусів здійснив Європейський Союз.

Наразі транспортують людей із мінно-вибуховими пораненнями та опіками, які вони отримали внаслідок ворожих обстрілів. Пацієнтів евакуювали зі Сходу, з прифронтових територій, а також території, де наразі тривають активні бойові дії. Спочатку людей евакуюють до медичних закладів, де медики стабілізують їхній стан, і далі, за потреби транспортують до клінік Європи.

Читайте також: На першій лінії. Медик, який допомагає лікувати онкохворих діток під час війни

Додамо, що львівська команда медиків пройшла симуляційні навчання з користування транспортним засобом, відпрацювала підходи до міжгоспітального транспортування пацієнтів, які є стандартом в ЄС. 

«Перший автобус ми отримали 24 серпня, а вже 30.08 команда нашого Львівського Центру ЕМД приступила до виконання завдання від Міністерство охорони здоров'я України з евакуації 5 лежачих та 2 сидячих потерпілих з Кропивницького до Львова», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що із першого дня повномасштабної війни росії проти України до львівських медичних закладів почали транспортувати поранених з міст та сіл, де велися бої. Найчастіше привозили зі сходу та центру – зокрема, Києва, Харкова, Маріуполя. Як повідомляв у коментарі Тvoemisto.tv завідувач 1-го хірургічного відділення Першого медичного об'єднання Львова Гнат Герич, у ті дні було найважче: у лікарів, медсестер і всього персоналу день починався набагато раніше, закінчувався пізніше, а інколи взагалі не закінчувався.

Історію львівського хірурга, який рятує важкопоранених через війну пацієнтів читайте в матеріалі за посиланням

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!