Порохову вежу у Львові лишать у користуванні Спілки архітекторів

4636 0
Будівля Порохової вежі лишиться у користуванні Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України.
фото: petanque.lviv.ua

фото: petanque.lviv.ua

13 квітня на виїзному засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації розглянули питання використання будівлі Будинку архітектора «Порохова вежа».

Як інформує сайт Львівської обласної ради, Комісія підтримала діяльність Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України та рекомендуватиме постійній комісії з питань комунального майна та приватизації обласної ради залишити за спілкою приміщення, необхідні для забезпечення їх діяльності в повному обсязі, а також звернула увагу на необхідність ефективнішого використання усіх приміщень будівлі, зокрема з метою збільшення їх доступності.

Читайте також: Яким бачать львівські архітектори майбутнє Порохової вежі

Також до постійної комісії звернулися настоятель храму св. Андрія Первозванного Львова о. Михайло Лучків, декан факультету культури і мистецтва ЛНУ ім. Франка Роман Крохмальний, представник Центрального державного історичного архіву України Львова та члени церковного комітету церкви св. Андрія Первозванного щодо сприяння у встановленні меж пам’ятки архітектури національного значення ХVІІ ст. – Бернардинського комплексу у Львові та його охоронних зон.

Нагадаємо, керівництво Львівської обласної організації Спілки архітекторів України і Львівської обласної ради ухвалили спільне рішення про початок активного діалогу щодо перетворення Будинку архітектора в Пороховій вежі у «Міжнародний архітектурно-мистецький центр Львівщини».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!