Порошенко запевнив, що створення танкового інституту в Харкові ніяк не зачепить академію у Львові

2847 0
За словами голови держави, українське військо потребує більше танкістів. Однак створення танкового вишу у Харкові не призведе до того, що зі Львова заберуть бодай одного курсанта чи викладача.
фото: asv.gov.ua

фото: asv.gov.ua

«Моя позиція як головнокомандувача Збройними Силами-- Львівська академія сухопутних військ була , є і буде!» -- заявив президент під час поїздки на Львівський бронетанковий завод.

Він підкреслив, що львівський військовий виш є гордістю міста та України. За останній час набір курсантів в академію зріс удвічі, а на деякі спеціальності конкурс сягає 48 осіб на місце.

Читайте також: У мережі запустили флешмоб на підтримку Академії сухопутних військ у Львові. Фото

Порошенко розповів, що в Україні бракує офіцерів-танкістів і саме з огляду на це було ухвалено рішення перетворити танковий факультет у Харкові на самостійний інститут.

«Але хочу окремо наголосити, аж ніяк це не зачепить львівську академію. Бо там готуються механіки, а тут – командири танків. Жодного курсанта, жодного викладача, жодного військового, жодного учбового механізму ніхто не забере з академії і я не дозволю цього зробити разом з міністром,. Нам потрібно більше танкістів. І де, як не у Львові виховувати не тільки фахівців, але й патріотів» -- зазначив голова держави.

Читайте також: Полторак каже, що проблема з переведенням Академії сухопутних військ зі Львова надумана

Як повідомлялося, львівські політики та громадські активісти провели флеш-моб на підтримку Львівської академії сухопутних військ. За їхньою інформацією, уряд планує забрати зі Львова до Харкова підрозділи, де готують танкістів. Раніше голова Львівської облради Олександр Ганущин заявляв, що також Міноборони планує перевести на навчання до Кам’янця-Подільського курсантів-саперів. Міністр оборони неодноразово спростовував ці повідомлення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!