Порошенко підписав Закон, який заохочує до військової служби

2682 0
Військові, яких визнають непридатними, тепер зможуть продовжити службу за власним бажанням.
Фото: DT.ua

Фото: DT.ua

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби». Реалізація цього закону повинна підвищити мотивацію громадян до проходження військової служби, повідомляє прес-служба Президента.

Читайте також: Чому я не хочу служити в армії. Але, якщо скажуть, буду

Основні зміни:

  1. Максимальний вік прийому громадян в курсанти вищих військових навчальних закладів підвищується з 23 до 30 років;
  2. Граничний вік перебування в запасі жінок-військовослужбовців підвищено до 60 років;
  3. Закон дозволяє в особливий період продовжити військову службу за контрактом на термін від 1 до 10 років;
  4. Військові-контрактники, контракти яких примусово продовжені на час особливого періоду, можуть звільнитись або укласти новий контракт;
  5. Військові, яких військово-лікарська комісія визнала непридатними, можуть за власним бажання продовжити службу на посадах, які не потребують фізичних навантажень.

Читайте також: Українські військові носитимуть форму нового зразка. Візуалізація

Термін «особливий період» визначений у Законі «Про оборону України», де зазначено, що особливий період настає з моменту оголошення мобілізації або з моменту введення воєнного стану в Україні. Тобто, особливий період розпочинається з моменту оголошення мобілізації та охоплює час мобілізації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!