Порошенко закликав збільшити частку української мови в телевізійному ефірі

1594 0
Президент України Петро Порошенко закликає ухвалити закон про збільшення частки української мови на телебаченні.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

«Президент закликав ухвалити закон для збільшення частки української мови на телебаченні (на кшталт радіомовлення)», – написав у Твіттері речник Президента Святослав Цеголко. 
 
«Влітку минулого року я звертався до телевізійної індустрії із закликом самоорганізуватися у цьому питанні, адже зараз присутність української мови тут є неприпустимо малою. Тепер своє слово має сказати законодавець», – наголосив Петро Порошенко.
 
 
Нагадаємо, 8-го листопада 2016 року набули чинності законодавчі зміни, відповідно до яких частка пісень державною мовою в ефірі радіостанцій має становити 25% (упродовж першого року) у проміжках часу між 07:00 і 14:00 і між 15:00 та 22:00, а частка ведення передач українською мовою має становити не менше 50%. 
 
Опублікувала Марічка Мишок

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!