Біля Львова відкриють один з найбільших логістичних центрів Західної України

10607 0
Тут створять тисячу нових робочих місць.
Фото: Port

Фото: Port

У селі Пасіки-Зубрицькі біля Львова відкриють один з найбільших логістичних центрів Західної України Port. Загальна площа території становитиме 8,08 га. Повністю здати в експлуатацію об'єкт планують до кінця наступного року.

Будівництво планують вести почергово, і першу чергу хочуть здати вже у четвертому кварталі цього року. 

«Спочатку у когось були певні сумніви щодо реалізаці проєкту, але я не помилився, і до нас зайшла дуже серйозна компанія. Тут будуть 42 000 квадратних метрів складських, адміністративних та торговельних приміщень і близько тисячі нових робочих місць. Для нашої громади – це надходження до бюджету від сплати податків. Окрім того, тут заплановане створення відпочинкового простору із озером та великим маяком», – каже голова Давидівської ОТГ Володимир Керницький.

Засновник компанії Alterra Group та співінвестор логістичного центру Port Дмитро Ковальчук розповідає, що вони чимало працювали зі складською нерухомістю по всій Україні, але її будували ще 40-50 років тому.

«Пропозиція складських і промислових приміщень постійно зменшується. Це призвело до того, що протягом останніх трьох років вакантність складської промислової нерухомості в Україні була на рівні до 5%. Це призводить до того, що бізнес, який не хоче працювати в таких умовах, не має пропозицій та інфраструктури, щоб розвиватися», – каже Дмитро Ковальчук.

За його словами, рішенням є те, що бізнесмени просто купують ділянки і самі починають будувати, але якщо вони не є професіоналами у будівництві, то це може негативно вплинути на сам бізнес.

«Дивлячись на цю ситуацію, у нас з’явилася ідея, яку ми плекали близько 5 років. Ми хотіли задовольнити потреби малого та середнього бізнесу, тож дивилися на закордонні проєкти, зокрема на досвід США та Китаю, і з'ясували, що складська і промислова нерухомість іде до комплексності і до наявності інфраструктури», – додає він.

Співвласники взяли бізнес-модель, за якою продається житлова нерухомість, і просто наклали її на логістичний центр. В результаті створили відділ продажу, куди можна прийти і купити приміщення в комплексі площею від 365 метрів.

На території облаштують спеціальні місця для паління, для відпочинку, харчування та для роботи персоналу, а також душові кабіни.

У логістичному центрі буде своя управлінська компанія, яка на місці вирішуватиме всі питання, які можуть виникнути.

«Коли ти працюєш у місці, де є і офіс, і склад, і showroom, і ти можеш прийняти гостей, запросити іноземних інвесторів не лише у офіс, а й на склад, бо зі свого попереднього досвіду скажу, що ми росли до нормального складу дуже довго. Коли до нас приїжджали італійські співінвестори, то ми не завжди хотіли їх туди вести, бо це було напів радянське розвалене приміщення», – каже співзасновник компанії Regno та співінвестор логістичного центру Port Роман Городечний.

За його словами, управлінська компанія буде відкритою і матиме норму прибутку у розмірі 20%, тобто, вона не зможе заробляти більше на послугах, які надає. Крім того, засновники створюють клуб капітанів – спільноту власників і користувачів приміщень, навколо якої будуть відбуватися події, обговорення та вирішення питань, які важливі для людей, які тут будуть працювати.

«Більше тисячі робочих місць – це лише ті місця, які будуть створені безпосередньо на цій локації. Кожне робоче місце потенційно створює ще одне, бо людина, яка заробляє гроші, потім їх десь витрачає. Лише зараз тут працюють близько 500 людей на об’єкті. До того ж, ми компанію Port зареєстрували саме у Давидівській ОТГ, тож місцеві податки платитимемо сюди», – наголосив Роман Городечний.

Голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький каже, що саме такі компанії, які не бояться, а сміливо розвивають економіку, є запорукою того, що громади отримуватимуть більше робочих місць, а всі охочі матимуть можливість скористатися таким бізнес-проєктом.

Інвестори ведуть перемовини з декількома великими іноземними компаніями, уже підписані меморандуми з національними компаніями, які зацікавлені зайти на об’єкт.

Довідка

Компанія Alterra Group працює на українському ринку нерухомості з 2016 року. Її основним профілем діяльності є управління комерційною нерухомістю. У портфелі компанії 36 об'єктів нерухомості, 420 орендарів та більше 137 500 метрів квадратнихв управлінні. Офіси компанії є у Києві, Харкові, Дніпрі, Львові та Мелітополі. У 2019 році Alterra Group започаткувала новий напрямок діяльності – девелопмент. Найбільш успішним її проєктом стала реновація великого старого складського приміщення в одному з центральних районів Києва, на місці якого побудувала бізнес-центр для ІТ. 

Regno є компанією-імпортером, яка заснована у 2014 році з метою зробити якісні європейські продукти доступними українським споживачам. Компанія займається імпортом та дистрибуцією алкогольних напоїв, сирів, молочної продукції та делікатесів з понад 10 країн світу. Філії компанії є у Харкові, Одесі та Києві, а головний офіс – у Львові. 

Софія Шавранська

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!