Портников та Залужний про перемогу над рф та як виживають українські музеї. Підсумки доби

2096 0
Нині 27 вересня та 216 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Ситуація на фронті. На черговому засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача ухвалені рішення щодо активних дій сил оборони для подальшої деокупації України. Також проаналізовано стан забезпечення військ озброєнням і боєприпасами.

Питання додаткової мобілізації в Україні буде залежати від ситуації на фронті і того, який ефект матиме мобілізація в росії, про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. ЗСУ робитимуть ставку на підготовку якісних спеціалістів.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Соледар, Курдюмівку, Зайцеве, Майорськ, Бахмут, Кам’янку, Первомайське. У Херсоні знищено та виведено з ладу сім вантажівок Урал, в Мелітополі – до 10 одиниць озброєння і техніки та понад 20 окупантів. Поблизу Токмака та Чернігівки Запорізької області ліквідовано комплекс С-300, 5 одиниць техніки та поранено понад 50 окупантів.

На цю ж тему: Мобілізованих у росії відправлять на передову з мінімальною підготовкою, − Британська розвідка.

Фото: ЗСУ

Акцент дня. Віталій Портников: «Формула перемоги у цій війні очевидна». Коли закінчиться російсько-українська війна, якою є формула перемоги, чому «Львов гаваріл па-рускі», чи розпадеться російська федерація та чому Україна приречена будувати демократичну країну – у розмові з журналістом та публіцистом.

Чому це важливо? «Формула перемоги у цій війні одна і очевидна: маємо звільнити стільки території, скільки зможемо і вступити до Північноатлантичного Союзу. На цьому закінчимо військовий період нашої конфронтації з росією і продовжуватимемо боротись політично, економічно, диверсійно – просто без війни».

Ключові події:

1. Валерій Залужний з’явився на обкладинці журналу TIME. Американські журналісти зазначили, що головнокомандувач ЗСУ – один із багатьох українців, відповідальних за мужність і прогрес національної армії;

Цитата дня. «Виходячи з того, що я безпосередньо знаю про росіян, наша перемога не буде фіналом. Наша перемога буде можливістю видихнути і підготуватись до наступної війни», – сказав Залужний журналістам TIME.

Читайте такожПольща закрила в’їзд для росіян повітрям і морем

2. Львівські десантники знищили бронетехніку та живу силу окупантів. За словами бійців, окупанти залишають своїх поранених без жодних шансів на порятунок;

3. На Львівщині з робочим візитом перебував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Міністр разом із департаментом охорони здоров’я обговорили питання організації медичної допомоги населенню;

4. У Львові відкрили мобільну майстерню протезування. Пацієнтам робитимуть заміри, а вже самі медики налаштовуватимуть та доопрацьовуватимуть протези;

На цю ж тему: «Тато подзвонив з окопа». Львівські медики виправили вроджену ваду обличчя сину захисника з Харкова.

5. ​​ Нині Львівщину накриє туман. Мешканців попередили про небезпеку. Слід бути обачними під час руху.

Музейники Львова. Музейники хочуть вижити, не вмерти з голоду і зберегти експонати. Як виживають українські музеї, чому музейники самі мусять дбати про евакуацію колег з окупованих територій, зберігання колекцій, підготовку до зими і загроз можливого застосування хімічної і ядерної зброї, а чіткий план від українського уряду досі відсутній – директорка музею «Територія терору» та ініціаторка створення Музейного кризового центру Ольга Гончар.

Читайте також: Куди піти у Львові на тижні. Tvoemisto.tv рекомендує. Пропонуємо підбірку подій у місті, які можна відвідати 27-30 вересня.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!