Португалія відкриє кордони для туристів майже з усіх країн ЄС

2486 0
Пасажири, старші двох років, все одно повинні пред'явити негативний ПЛР-тест, зроблений упродовж 72 годин до посадки.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

З понеділка, 17 травня, Португалія буде відкрита для туристів майже з усіх країн ЄС після декількох місяців обмежень, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19. Про це заявило міністерство внутрішніх справ Португалії, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство AFP.

Читайте також: Зі Львова – до моря. Розклад літніх авіарейсів та умови в'їзду

Мандрівники з країн ЄС, у яких рівень коронавірусу нижче 500 випадків на 100 тисяч жителів протягом останніх 14 днів, можуть здійснювати всі типи візитів до Португалії, включаючи навіть другорядні.

Обмеження будуть для п'яти країн ЄС – Кіпру, Хорватії, Литви, Нідерландів та Швеції. Це стосуватиметься і кількох неєвропейських країн, включаючи Бразилію, Індію і ПАР.

«Ми не відкриваємо туризм для всього світу. Зберігаються обмеження для третіх країн», – кажуть у міністерстві.

Обмеження знімуть для «пасажирів з Європейського Союзу, Шенгенської зони і Сполученого Королівства» за умови, що у них рівень захворювання нижче 500 випадків на 100 тисяч жителів.

Читайте також: Від сьогодні українцям не потрібен буде ПЛР-тест для в’їзду в Туреччину

Шенгенська зона охоплює 26 європейських країн, більшість з яких перебувають в Європейському Союзі.

Згідно з правилами, всі пасажири, старші двох років, що прямують в країну, все одно повинні будуть пред'явити негативний ПЛР-тест, зроблений упродовж 72 годин до посадки.

Авіакомпанії, що дозволяють пасажирам здійснювати посадку без тесту, будуть оштрафовані на суму від 500 до 2000 євро за пасажира.

Нагадаємо, ;Tvoemisto.tv підготувало підбірку авіарейсів зі Львова у країни, куди українці можуть полетіти вже сьогодні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!