Порушників паркування штрафуватимуть заочно

2713 0
Водіїв-порушників паркування перевірятимуть поліцейські спільно з контролерами відділу паркування міста.
Фото: thumbs.dreamstime.com

Фото: thumbs.dreamstime.com

З 1 вересня штрафний талон за порушення правил паркування лишатимуть на лобовому склі автомобіля. Відповідні нововведення передбачені в новому законодавстві в галузі паркування.

Поліцейські фотографуватимуть авто й лишатимуть повідомлення про штраф. Після чого водієві надсилатимуть повідомлення на телефон. Крім цього, поліцейські матимуть право евакуювати автівку на спецмайданчик, якщо вона заважатиме руху. 

Читайте також: Львів’янам підвищили ціни на паркування автомобілів

«Разом із поліцейськими ходитимуть контролери відділу паркування міста, які також виявлятимуть порушення, наприклад, паркування в неналежному місці або неоплачене паркування», — розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник відділу паркування ЛКП «Львівавтодор» Сергій Париляк.

За його словами, зателефонувавши за номером «102» водій зможе отримати інформацію про причину та суму штрафу, а також про місце, де його можна сплатити. Якщо порушник оплатить штраф упродовж 10 днів, то він сплачуватиме 50% суми. Натомість водієві, який не оплатить штраф упродовж 30 днів, збільшать суму штрафу вдвічі.

«Вартість штрафу, наприклад, за паркування в неналежному місці залежить від зони паркування. У першій зоні, де вартість паркомісця на годину становить 15-20 грн, порушнику доведеться сплатити штраф у двадцятикратному розмірі. У другій зоні, де вартість становить 5 грн за годину, відповідно, менше», — додав Сергій Париляк.

Читайте також: У Львові заборонили паркуватися на кількох центральних вулицях. Перелік 

Нагадаємо, наприкінці грудня Верховна Рада ухвалила законопроект, згідно з яким передбачають високі штрафи за порушення правил паркування і автоматична фіксація порушень. Крім цього, закон визначає чіткий перелік підстав для евакуації авто на арештмайданчик.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!