Посадовці «Львіввугілля» розтратили 7 мільйонів гривень

3427 0
Поліція відкрила провадження за статтями про розтрату та легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом.
Фото: Прокуратура Львівської області

Фото: Прокуратура Львівської області

Держаудитслужба передала у Національну поліцію результати перевірки ДП «Львіввугілля», що підтверджують неефективне використання підприємством 7 млн гривень. Про це повідомляє Bihus.info, юристи якого і звернулись у Держаудитслужбу.

Ідеться про те, що попри збитки і проблеми з виплатою заробітної плати, ДП «Львіввугілля» замовляло послуги з перевезення керівництва персональними автомобілями на суму 6 539 258 гривень.

Читайте також: Львівських шахтарів залучила до будівництва житла для керівництва

Матеріали аудиту ДП «Львіввугілля» долучено до кримінального провадження за трьома частинами ст. 191 (Розтрата) та однією – ст. 209 (Легалізація коштів отриманих злочинним шляхом). Подібні злочини, зазначає видання, караються позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади.

Нагадаємо, раніше на ДП «Львіввугілля» виявили низку порушень. Зокрема, один з керівників підприємства фіктивно влаштував туди на роботу свою дочку, якій платив 30 тис. грн на місяць. Також на одній із шахт підприємства виявили цех із виготовлення тротуарної плитки, а гірники іншої шахти ДП «Львіввугілля» зводили будинок для керівника.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!