Посадовці Подільської РДА «розпиляли» 2,6 млн на благоустрої Андріївського узвозу, - Прокуратура

662 0
Судитимуть посадовців Подільської РДА та підрядника
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Подільською окружною прокуратурою міста Києва, в тому числі за участі ювенальних прокурорів, скеровано до суду обвинувальний акт відносно посадовців Подільської РДА та підрядників за фактом привласнення бюджетних коштів на будівництві дитячого садочка та скверу на Андріївському узвозі. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.
 
За даними слідства, управління капітального будівництва архітектури та землекористування Подільської РДА уклало з приватним товариством договори на виконання робіт з реконструкції будівлі дитячого садка на Подолі, а також з благоустрою скверу на Андріївському узвозі у напрямку фунікулера.
 
 
«З метою заволодіння бюджетними коштами начальник управління РДА створив організовану злочинну групу, до складу якої увійшли його заступник – начальник відділу будівництва та реконструкції, а також директор та бухгалтер підрядного підприємства. Змовившись між собою, посадовці підписали офіційні документи щодо обсягів та вартості виконаних робіт, попри те, що роботи не були здійснені у повному обсязі, а частина з них проведена з порушеннями», - стверджує прокуратура. 
 
Відповідно до висновків судових експертиз, в результаті інтересам держави завдано збитків на суму понад 2,6 млн грн.
 
У ході слідства на майно підозрюваних (квартиру та шість автомобілів) накладено арешти, а також заявлено позови про відшкодування шкоди.
 
Нагадаємо, правоохоронці викрили посадовців «Київводоканалу» та керівника комерційної фірми, яких підозрюють у привласненні близько 2 млн гривень бюджетних коштів.
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!