Посадовців львівського вишу викрили на розкраданні земельних надр на 2,5 млн грн

1783 0
Самовільне використання земельних надр встановлено спецслужбами упродовж 4 років.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

Служба безпеки України викрила посадовців одного з університетів Львова на розкраданні земельних надр. Упродовж чотирьох років працівники вишу нібито нанесли збитків на понад 2,5 мільйонів гривень. Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

Так, спецслужба блокувала блокувала протиправний механізм незаконного видобутку та використання природних надр. Зазначається, що «бізнес» був організований на території одного з вишів регіону керівництвом навчального закладу.

Читайте також: Держекоінспекція нарахіувала львівському вишу майже 1,5 млн грн збитків. У чому причина

За встановленою оперативниками інформацією, упродовж 4 років посадовці нібито здійснювали самовільне користування підземними водами без спеціальних дозволів. У результаті порушення порядку використання надр нанесено значної шкоди природоохоронному фонду та, за висновками експертів, завдали збитків державі на 2,62 млн грн.

Як стало відомо Tvioemisto.tv з власних джерел, йдеться про посадовців Львівського аграрного університету. Фактично підозрювані зробили свердловину без спеціальних дозволів, для власного використання води та збування іншим особам. 

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин незаконного видобування ресурсів та їх подальшої нелегальної реалізації у промислових масштабах. 

Організатору «бізнесу» вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших можливих учасників протиправної діяльності.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!