Посадовця одного з вишів Львова підозрюють у службовій недбалості на мільйон гривень

1487 0
Підприємець, який робив ремонт, використав матеріали нижчої якості та у значно меншій кількості
Фото: Львівська Політехніка

Фото: Львівська Політехніка

Посадовця Національного університету «Львівська політехніка» прокурори Львівщини підозрюють у службовій недбалості на 1 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області.

Ідеться про ремонт об’єкта інфраструктури НУ «Львівська Політехніка», а саме – підземного переходу між корпусами вишу на вул.С.Бандери у Львові.

За версією слідства, підприємець, який виконував ці роботи, використав матеріали нижчої якості та у значно меншій кількості. Через неякісний ремонт стеля та стіни продовжували протікати при сильних опадах.

Читайте також: Львівська політехніка знову увійшла у топ-1000 світових вишів

При цьому чоловік закупив матеріалів (смолу) на понад 1 мільйон гривень, а використав лише на 43 тисячі. Решту – привласнив. Водночас якість ремонту та технічний нагляд за об’єктом повинен був виконати уповноважений службовець НУ «Львівська політехніка», однак не зробив цього.

Так, 21 серпня йому повідомили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України. Наразі досудове розслідування триває. Санкція інкримінованої статті передбачає від 2 до 5 років позбавлення волі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!