Пошкоджений російською ракетою бізнес-центр на Лук'янівці відновлять до осені

2982 0
Оцінка збитків становить орієнтовно 50 млн грн
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Бізнес-центр LUWR (Lukyanivka Work & Relax), що постраждав у березні 2022 року внаслідок ракетного обстрілу Києва, зможе повноцінно відновити роботу у вересні-жовтні 2023 року. Про це повідомили  у пресслужбі інвестицій «Фенікс Груп», що займалася будівництвом бізнес-центру, агентству «Інтерфакс-Україна»

«Влітку ми провели тендер на заміну віконних конструкцій та обрали підрядника за критерієм оптимального співвідношення ціни та якості. Проте вирішили не заходити з ремонтними роботами в зиму і розпочати навесні цього року. Оскільки на заміну віконних конструкцій та супутні роботи піде близько шести місяців, ми плануємо , що бізнес-центр зможе відновити роботу у вересні-жовтні 2023 року», - цитує пресслужба власника ІБК «Фенікс Груп» Назара Бенча.

За його словами, у 2022 році було завершено всі необхідні роботи з благоустрою, зовнішнього освітлення та постійного підключення будівлі до електромереж ДТЕК.

«Щойно ми підпишемо контракт на заміну скляного фасаду, почнемо роботу із повернення наявних орендарів та залучення нових», - пояснив Бенч.

Він повідомив, що на 24 лютого 2022 року було вже підписано договори оренди на 60% площ бізнес-центру та активно велися внутрішні ремонтні роботи; договори ще на 25% площ були в процесі підписання договорів.

Стосовно ж збитків, то проведена влітку оцінка становила орієнтовно 50 млн грн. Частину збитків вдалося виявити лише після тестування роботи всіх інженерних систем. За словами Бенча, враховуючи зростання вартості матеріалів і робіт (у 2022 році зросло на 60% і 30% відповідно), грошовий розмір збитків буде переглянуто.

«Ми розуміємо, що за фактом виконання відновлювальних робіт він буде вищим. Для компенсації завданих збитків ми розглядаємо варіант подання позову до Господарського суду Києва з подальшим виконанням його рішення за кордоном у тих країнах, які відійдуть від визнання суверенітету Росії над арештованими активами (усім або частиною), або дозволять здійснювати стягнення за рахунок активів фізичних чи юридичних осіб, причетних до російської агресії», – резюмував власник ІБК «Фенікс Груп».

Нагадаємо, 15 березня росіяни завдали ракетного удару по Києву вибуховою хвилею пошкоджено фасад будівлі станції Лук’янівська та службові приміщення, також вибухом було пошкоджено віконні конструкції бізнес-центру LUWR з 8 до 17 поверху.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!