Пошта, ломбарди та страхові зможуть приймати документи з додатку «Дія»

1446 0
працівники таких установ будуть верифікувати клієнтів за допомогою цифрової ID-картки чи закордонного біометричного паспорта.
Фото: ROBIN WORRALL

Фото: ROBIN WORRALL

Національний банк України дозволив небанківським установам приймати клієнтів через цифрові документи з мобільного додатку «Дія». Про це йдеться в повідомленні Міністерства цифрової трансформації.  

Зокрема постанова стосується страхових компаній, кредитних спілок, ломбардів, платіжних організацій, операторів поштового зв’язку, інших установ, що надають послуги з переказу коштів та здійснення  валютних операцій тощо. 

Як зазначають у Мінцифри, працівники таких установ будуть верифікувати клієнтів за допомогою цифрової ID-картки чи закордонного біометричного паспорта громадянина через мобільний застосунок «Дія».

Нагадаємо, що в Україні запустили державний мобільний додаток «Дія», у якому надалі будуть усі документи в електронному вигляді. Наразі у додатку працюють електронний паспорт, е-посвідчення водія та свідоцтво для реєстрації (техпаспорт) автомобіля. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!